Geschiedenis

Demo School 1989 2

Geschiedenis van de kring

Het is 1985. De LOTUS®kring Gouda was een feit. De LOTUS®kring Gouda is opgericht door de heren: Dick Ruig, Henk Pijpers en Dirk Frie. Mevrouw Alie Roggeveen was daarbij als studieleider. De kring bestond op dat moment uit 6 leden en een groep 15 personen waren in opleiding. Het had enkele jaren strijd gekost maar Gouda kon beginnen.

Nu jaren verder is LOTUS®kring Gouda nog steeds een actieve kring. Vanaf 2003 met een opleidingsafdeling in Alphen aan den Rijn. De kring bestaat uit 30 gediplomeerde Lotussen(2022).

De gediplomeerde LOTUS®

De kring komt iedere maand op de derde woensdagavond bij elkaar in Gouda of Alphen aan den Rijn en er wordt dan flink geoefend.

Een aantal voorbeelden: Gewoon een avond basiswonden opzetten, een avond aangezichtsletsels maken, een avond brandwonden maken, een avond acteren, met medewerking van een docent drama en uiteraard een avond oefenen hoe het gaat op de examens EHBO.

LOTUS® specialisten opleiding

Daarnaast is er een uitbreiding gekomen met de opleiding tot LOTUS®specialist. Deze opleiding is speciaal voor optredens in ziekenhuizen voor artsen en verpleegkundigen en profchecks van de ambulance medewerkers.

Oef Rk Gouda 1988
Oefening Rode Kruis

De groep in opleiding

De groep komt om de veertien dagen bij elkaar. De groep oefent in Alphen aan den Rijn, om in eerste instantie simulant te worden en daarna door te gaan voor het diploma LOTUS®.


In de cursus wordt aangeleerd;
grimeren
ensceneren
ontwerpen
en uiteraard het acteren van het geheel.